keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Isukki on todella herkkä

Dämäkin voi olla dulevaisuudessa kohdallani däysin darpeedonda. 



Eilen tunsin sen tänä keväänä ensimmäisen kerran. Nimittäin kutinaa silmissä tullessani ulkoa sisälle. Siitepölykausi on alkanut ja tällainen herkkä mies tuntee sen heti. Lääkitys on ollut päällä jo pari viikkoa, koska lääkityksen aloittaminen vähän ennen siitepölykauden alkua on kaiken A ja O.

Jos siis kärsit samasta vaivasta, niin älä odottele pahoja oireita vaan aloita lääkitys heti. Turha valittaa sitten kun kaikki röörit ovat tukossa, eivät ne allergialääkkeet enää silloin auta!

Jos minulta kysytään mikä on paras vuodenaika, vastaan järjenvastaisesti aina kevät. Keväisin kärsin eniten terveysongelmista juuri allergian takia mutta silti kevätauringon valo toimii niin positiivisena voimana, että allergiankin kyllä kestää.

Vuosi sitten kuulin ensimmäisen kerran uutisesta, jollaisesta en aikaisemmin ollut uskaltanut edes toivoa. Ne ovat nimittäin kehittämässä Suomessa allergiaan rokotetta! Ei siis sellaista perinteistä siedätys-systeemiä, vaan oikean rokotteen joka parantaa allergian! Tapasin lomamatkalla viime kesänä miehen, jonka sisko on projektissa mukana ja kuuntelin hämmästyneenä tästä kehitteillä olevasta rokotteesta.

Missään en ole törmännyt tietoon, että tämä ihmelääke pitäisi antaa ihmiselle lapsena, joten elättelen toiveita, että minäkin aikuinen mies parannun vielä tästä vaivasta, joka minulla on alle kouluikäisestä ollut. Voinko minäkin vielä joskus puraista mehukasta omenaa, jollaista haukkasin viimeksi melkein 30 vuotta sitten? Voinko ottaa koiran lemmikiksi? Uskomattomia ajatuksia! 

Jotenkin radikaalilta lääkkeeltä se kuitenkin tuntuu, joten ehkä en kuitenkaan ensimmäisten joukossa ota  sitä. Vaikka kai ne sen tutkivat hyvin ennen myyntiin laittamista, ettei se tee sivuvaikutuksena ihmisestä jotain walking dead- tyylistä henkilöä tai muuta kummajaista. (Huomaisiko vaimo mitään eroa?)

Paljonko tämä lääke sitten tulee maksamaan? Paljonko olen valmis siitä pulittamaan? Jos minä olisin lääketehtailija, niin pistäisin sille kyllä törkeän ison hintalapun, koska jos tämä lääke todella toimii, niin se käy varmasti kaupaksi kuin häkä! Tulevaisuudessa tunnistaisi sitten keväisin köyhät ihmiset niiskutuksesta kun rikkaat olisivat parantuneet allergiastaan. Minä kylläkin varmaan odottelisin siinä ensimmäisessä porukassa kiltisti rinnakkaislääkkeen ilmestymistä...

Tässä vaiheessa voisi pohtia miksi allergioita on niin paljon. Toiset syyttävät liiallista hygieenisyyttä, toiset lisäaineita. Minä uskon että lasten pitää antaa kaivella maata paljailla käsillään mahdollisimman paljon ja ahkera käsienpesu kannattaa välillä unohtaa. Jos multaa menee lapsella suuhun, niin ei haittaa. Tätä on meillä ainakin noudatettu ja joskus käsipesulle on menty vasta ruokailun jälkeen.
Itse en enää viitsi multaa syödä kun en usko että se enää kohdallani auttaa, mutta odottelen tätä uutta ihmelääkettä suurella mielenkiinnolla.    
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti