sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Koti-isän lukuhetki. Fifty Shades ja kadonneen juonen metsästys.


Törmäsin jo viime syksynä moneen otteeseen mediassa sekä kotiäitien puheissa juttuihin Fifty Shades- kirjoista. Kirjoittajana olin itsekin kiinnostunut tästä ilmiöstä kun kuulin että kyseinen rouva, joka nämä kirjat on kirjoittanut, tienaa rahaa aivan hävyttömiä määriä ja kirjasarja rikkoo myyntiennätyksiä maailmalla.

Minäkin haluan samanlaiseksi kirjailijaksi ja miljonääriksi! Osaanhan minäkin kirjoittaa?
Halusin ilman muuta lukea kohutun ensimmäisen osan, jotta en syntymäpäivillä ja muissa tilaisuuksissa kotiäitien ympäröimänä olisi aivan pihalla. Täytyyhän Modernin Isukin olla ajan hermoilla!


Sivulla 401 Moderni Isukki totesi kauhukseen, että
bestselleristä todellakin puuttui jotain olennaista
- juoni!

Tämä on yksi harvoista kirjoista, joita olen tänä talvena lukenut. Ei sitä koti-isälläkään vapaa-aikaa loputtomasti ole ja lukeminen on sitten jostain toisesta vapaa-ajan harrastuksesta pois.  Mutta ajattelin että tähän kannattaa vähän aikaa uhrata jos itsekin aion kirjoittamista yhä enemmän harrastaa tulevaisuudessa. Jospa vaikka oppisin miten bestseller kirjoitetaan?

100 sivua meni tuosta vain. Kyllä se.. tuota noin … tarina alkaa kohta edetä, ajattelin.

200 sivua; häh?

300 sivua; blaa blaa blaa...

400 sivua; Järkyttävää - eihän tässä kirjassa tapahdu mitään!

Ajattelin että ehkä lopussa on häät tai joku muu oikea romanttinen juonenkäänne koska onhan tämä ”romaani” ollut naisten mieleen.

Mutta viimeisellä sivulla johon sinnikkäästi pääsin uhrattuani vapaa aikaani (sivulla 585!) ei seisokaan kiitos, vaan suuri ja mahtava harmitus.

Olisiko jossain vaiheessa pitänyt innostua tai pulssi nousta? Kirjoitetuista sähköpostiviesteistä ja vaikka mistä ihmeen liirumlaarumista?  

Tätä kirjatrilogiaa on myyty siis 70 MILJOONAA kappaletta maailmassa. Eikö kukaan ole sanonut muille että tämä kirja on, miten sen nyt sanoisi, niin kuin shaibaa?

Vai onko minussa sittenkin jotain vikaa? Pitääkö minun mennä lääkärille? Moderni Isukki ei ymmärrä. Johtuuko se siitä että olen mies? Kovin on hämmentävää…

En ole lukenut trilogiasta vielä kuin tämän ensimmäisen osan, mutta minulle on luvattu lainata jälkimmäiset osat tarvittaessa. Katsotaan nyt löytyykö lukuaikaa sitten siihen. Voi olla että ei löydy!  

Toiset sitä vain kirjoittaa satoja sivuja hilipatipippaa- juttuja ja tienaa miljoonia dollareita ja toiset värkkää ihan tosissaan jotain onnetonta blogia yöt läpeensä ilmaiseksi! Voihan halvatun pakana!

Jossain arvostelussa puhuttiin tämän kirjan kohdalla joukkoharhasta. Olisi kiva kun tälle blogillekin tulisi joku joukkoharha tai semmoinen. Eikä nyt välttämättä 70 miljoonaa joukkoharhan uhria, mutta sellaiset 7000 riittäisi Modernille Isukille hyvin!

Parastahan tässä kaikessa on se, että tämäkin kirjoitukseni vain varmasti lisää kiinnostusta 
kyseistä teosta kohtaan. Voihan *#”¤!

Alkoihan se pulssi lopultakin nousta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti