tiistai 14. toukokuuta 2013

Keväthuumaus!




Pitkä talvi on takana ja kevätaurinko hivelee valkeaa ihoa! Vihreän värin näkeminen luonnossa aiheuttaa aivoissa jonkinlaisen reaktion ja Moderni Isukki herää eloon.

Pohjolan asukit saavat erilaisia innostuksia keväisin; toiset autokuumeen ja toiset asuntokuumeen, mutta minulle herää aina järkyttävä puutarhakuume. 
Sama vimma iskee monille muillekin ihmisille jollain mittakaavalla ja onkin hauska katsella auton ikkunasta asuntoalueilla, kun tuulipukuihin pukeutuneet ihmiset hääräilevät haravoiden ja kottikärryjen kanssa, möyhivät multaa ja touhuilevat aivan kuin eläimet kevätpuuhissaan.  

Ostamme aina puutarhaamme uusia puita ja kasveja keväisin, sillä talven aikana niistä monet ovat menehtyneet jänisten ja pakkasen tuhoamana. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä joka kevät on päästävä puutarhakauppaan ostamaan lisää.  

Sitten uusia kasveja istutetaan ahkerasti ja joskus siirrellään vielä uusiin paikkoihinkin istutuksen jälkeen. Minä olen myös ahkera istutusten kastelija mikä on varsin huono homma, sillä esim. puut laiskistuvat kun niille kantaa ylen määrin vettä.  Mutta kastelukannun kanssa sitä tulee heiluttua ja ilmeisesti toivon että puut kasvaisivat nopeammin kun kastelen niitä joka päivä.      

Usein puutarhakauppaan tulee lähdettyä yllättäen ilman suurempia suunnitelmia ja ilman peräkärryä. Ajelemme sieltä sitten kotiin auto täynnä puita ja pensaita. Viime keväänä muistan ajaneeni kotiin puutarhakaupasta isohko koristeomenapuu ängettynä auton matkustamoon. Koetin tähyillä tietä oksien välistä ja hyvinhän se niin onnistui. 

Tänä keväänä emme ole vielä lähteneet ostamaan mitään suurempaa, mutta kyllä vielä yksi omenapuu täytyy hakea ja olemme myös aikeissa perustaa kunnon kirsikkatarhan yläpihalle. (Minähän olen omenoille ja kirsikoille allerginen, mutta ei vaikuta asiaan).

Täytyykin muuten mennä sivelemään tyrnipensaita siveltimellä, auttamaan vähän pölytyksessä jos vaikka tekisivät tänä vuonna enemmän marjoja kuin viime vuonna. 
(Viime vuonna tuli 1 tyrnimarja)

Kevät on kyllä vuoden parasta aikaa!  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti