perjantai 17. lokakuuta 2014

Jäätäviä kuppikakkuja

Moderni Isukki tietää olevansa jollain tapaa vinksahtanut, koska raskaan työviikon jälkeen hän lepuuttaa hermojaan usein leipomalla.


Perheemme yksi suurimmista puheenaiheista tänä syksynä on ollut Disneyn Frozen-elokuva, koska se on esikoululaisen tyttäremme suosikki. 
Idina Menzel hoilaa kaiuttimista "Let It Go"-kappaletta monta kertaa viikossa ja Frozen mekko on tyttäremme vakio-asuste.

Synttäreiden lähestyessä   aloin selvittämään mitä Frozen- teemaista synttäreille voisi tehdä ja silmiini osui ”frozen cupcakes” ohje. 

Päätin eräänä perjantai-iltana lepuuttaa hermojani koittamalla reseptiä (leivonta jostain syystä rauhoittaa hermojani, en tiedä miksi!) ja testata miten ne onnistuisivat.


Itse kakut olivat ihan perus- resepti ja rouhin joukkoon vielä tummaa suklaata, jota sattui muutama pala kaapista löytymään.

Jääpuikot syntyivät sokerista sekä glukoosisiirapista, jota nykyään löytyy marketin hyllyltä. 
Seoksesta keitellään sakea liemi, joka kuumennetaan ”hard crack” lämpötilaan. Sitten kaadetaan ja levitetään liemi leivinpaperin päälle muodostaen jääpuikkoja ja vaikka lumikiteitä haarukalla.




Lopuksi kuorrutus päälle (tällä kertaa valmispussi vaikka hävettää myöntää) ja jääpuikkojen asettelu.


Kuten arvelinkin, sokeripuikot ovat liian teräviä lastenkutsuille, vaikka sulavat suussa aika nopeasti. Mutta ehkä isompien kutsuille ne kävisivät vaikka talvijuhliin? Ripaus sinistä elintarvikeväriä sokerin joukkoon tekisi vielä jäätävämmän vaikutelman...






Voisikohan isosta määrästä "sokerijäätä" tehdä Frozen-elokuvan  jäälinnan? Toivottavasti kukaan ei yllytä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti